Help Alex
Help Alex / Help Alex
Майката на Александър Спартаков Ангелов отправи молба за помощ за лечението му чрез групата HELP ALEX в социалната мрежа Фейсбук. Весела Колева разказва за заболяването на сина си и за затрудненията при лечението му. Талантливият Алекс, който рисува картини, финансира сам лечението си през последните години, благодарение на продажбите им.
 
Подкрепете Алекс с DMS ALEX на 17 777 или като преведете сума по банковата сметка, която ще видите по- долу.
 
Ето и пълният текст на молбата на майката на Александър Ангелов:

Help Alex
Help Alex

“Здравейте!Казвам се Весела Колева и съм майка на най-специалното момче на света!Тези ,които следят страницата на Александър знаят нашата история,но ще преразкажа накратко.Детето ми страда от мускулна дистрофия тип Бекер.
 
Това е една по-лека форма на коварното заболяване,но също води до постепенна инвалидизация.Преди години започнахме лечение в Израел,което е експериментално,но дава доста добри резултати.За съжаление методите,които не са одобрени и доказани в световната практика не се финансират от фонда за лечение на деца. Така започна и нашата кампания.За щастие Александър успяваше благодарение на таланта трудолюбието и упоритостта си почти изцяло да осигурява средства за лечението си.Години наред животът му беше непрекъснат труд, учене, рехабилитация....За съжаление борбата с едно такова прогресиращо заболяване е дълга и трудна.Преди две години поради усложнения след дихателна инфекция се наложи да постъпи в болница.Докато се изолира причинителя той спря да диша,наложи се апаратна вентилация,направи се трахеостомия.....Пребори се !Започна да диша самостоятелно ,и се прибра вкъщи.
Лекарите, обаче не посмяха да махнат трахеостомната канюла, заради основното заболяване. При подмяната и след два месеца се зарази с друга болнична бактерия,която вече две години  не може да се изчисти.Тя колонизира около канюлата и докато тя е там и бактерията ще бъде.За да се пристъпи към деканюлизация  той трябва да има достатъчно ефективно  самостоятелно дишане.Вече две години детето ми живее в интензивно отделение.Пред очите му умират хора .Гледа как сезоните се сменят през прозореца...Празници,делници...За него се грижи прекрасен колектив от лекари, сестри и санитарки,които  са и негови приятели,но е крайно време да се прибере вкъщи.Преди месеци купихме апарат за инвазивна и неинвазивна вентилация ,който ще му е необходим,докато укрепне,но за да стане дишането по-ефективно му е нужна сила.Препаратите от израелската клиника свършиха,а те освен повишаване на двигателната активност подобряваха работата на сърце и бял дроб.След седмица ще пътува натам семейството на едно болно детенце от Пловдив,което може да занесе проби за анализ и да ни донесе лекарства,но....Не достигат пари...Щеше ми се да има друг начин,но...Трябва пак да помоля за помощ!”.       
 
DMS ALEX на 17 777
PayPal: sandrino97@hotmail.com Дарителската сметка на Алекс е :
BG 26 UBBS 800210 129 048 30
Александър Спартаков Ангелов
ОББ-клон Кюстендил bic кода на обб . UBBS BGSF
Дарик- Кюстендил