Движение „Аз съм Дупница” беше учредено в Дупница
Движение „Аз съм Дупница” беше учредено в Дупница / Маргарита Петрова
Движение „Аз съм Дупница” беше учредено в Дупница. То ще се яви на местните избори с кандидати за кмет и за кметове на кметства, и листа с общински съветници. Редица партии влязоха в движението, като на този етап това са ПП „Атака”, БСД-Евролевица, БДС – Радикали, Обединена социалдемокрация, ВМРО и БЗНС, предстои и други да се присъединят към него. Кандидатът за кмет на новосъздаденото движение е д-р Пламен Соколов.

„Ние искаме да върнем Дупница в оборот, в икономически оборот. Дупница не може да бъде периферен град, не може да е града на туристически услуги”, каза Радослав Радославов, председател на БСД- Евролевица. Той допълни, че това е Коалиция, която има най- голям потенциал да свали ГЕРБ от властта в Дупница. „Ние няма да се опитваме, ние ще влезем във властта”, заяви Радославов.

„Елита на докторите, директори на училища, елита на учителите са част от Движението и ще бъдат част от листатата”, каза д-р Пламен Соколов. Той допълни, че идеята е да се направи пълна промяна в пирамидата на общината. „Човекът ще бъде в основата, а не парите. Човекът и човешките взаимоотношения ще се в центъра”, допълни Соколов. Сред акцентите в бъдещата програма са болницата, облекчаване на трафика, който минава през града, търсене на нова сграда за полицията.

Движение Аз съм Дупница беше учредено в Дупница
Маргарита Петрова

„Града ни има история, има някакво настояще, много искам бъдещето да не бъде като настоящето”, каза още Соколов. Той прочете и харта, която всички подписаха. „Държим на семейството, на децата и родителите си, държим на историята ни, това е нашата харта”, заключи Соколов. Към момента в Движението има около 350 човека.
Дарик- Кюстендил