Д-р Иван Ибришимов: Гласувах за промяна, за ускорено развитие на Дупница
Д-р Иван Ибришимов: Гласувах за промяна, за ускорено развитие на Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Кандидатът за кмет на Община Дупница д-р Иван Ибришимов гласува точно в 10.10 ч., в 11-а СИК в старата поликлиника в града. Този час беше избран специално заради съвпадението на десетките.

"Гласувах за промяна, за ускорено и модерно развитие на Община Дупница. За това, градът ни да възвърне статута си на икономически, културен, духовен, а защо не и туристически център на региона. Дупничани заслужаваме това!", каза д-р Ибришимов. Той отново призова хората да излязат и да гласуват, като изрази очаквания за по-голяма активност. „Колкото по-висока е тя, толкова по-ниска е цената на корпоративния вот", допълни д-р Иван Ибришимов.

Според кандидатът за кмет, издигнат от Инициативен комитет, изборите на първия тур не са били съвсем честни и са били доста объркани. "Аз от 10 години се занимавам с избори, в по-объркани не съм участвал", коментира още той. В цялата страна има над 450 000 невалидни бюлетини. За Дупница са над 2600, което е над 10%.

„Това до голяма степен изкривява вота. Има много подправени протоколи, фрапиращи грешки, особено при вота за общински съветници. Мисля дори, че има основание за касиране на изборите за общински съветници. Доколкото знам, от почти всички щабове, включително и на независимите кандидати за общински съветници, има подадени жалби. С право хората се жалят! В крайна сметка, ще стане това, което реши съдът", заключи д-р Ибришимов.