Българският комикс- ЕЛО, Алиса, Томек, Добромир и др. гостуват в Кюстендил
Българският комикс- ЕЛО, Алиса, Томек, Добромир и др. гостуват в Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

ЕЛО- Екип за ликвидиране на опасности, Алиса- момиченцето в земята, Янтар, Островът на съкровищата, Добромир, Томек са част от познатите комикси от култовото списание "Дъга", които могат да се видят в изложба, подредена във фоайето на общинския театър в Кюстендил. Самата изложба е плод на един албум "Над дъгата", от автори в бившето списание "Дъга". Това са Петър Станимиров, Румен Чаушев, Евгени Йорданов, Димитър Стоянов- Димо, Пенко и Сотир Гелеви, Николай Додов, Росен Манчев и Владимир Коновалов.

Българският комикс- ЕЛО, Алиса, Томек, Добромир и др. гостуват в Кюстендил
netinfo

"Решихме, че е крайно време за едно българско издание от комикси. Миналата година се навършиха 20 години от закриването на списание "Дъга". Всичките неща в изложбата са рисувани специално за албума, не са публикувани преди това. Целта ни  е да покажем, че през тези години, в които не сме се появявали, ние имаме развитие. Вече има секция към СБХ- Комикс и се надяваме нещата да се развиват. Комиксите имат много добър контакт с публиката, особено с деца. Има учебници с комикси. Има млади наши колеги, които работят в Америка- Алекс Малеев, Виктор Кълвачев, Ивайло Иванчев, Пенко Гелев работи за английски издателства. Тази година сме предвидили нов албум, по- голям от миналогодишния. Феновете искат отново "Дъга", но има голяма нужда от пари за българския комикс, за да се възроди. Имаме сдружение "Проекта Дъга", коментираха пред Дарик Петър Станимиров, Румен Чаушев, Евгени Йорданов, Димитър Стоянов- Димо.

През август ще бъде Първата национална изложба на българския комикс, в галерия "Шипка 6", където ще участват над 100 автора от цялата страна.

Българският комикс- ЕЛО, Алиса, Томек, Добромир и др. гостуват в Кюстендил
netinfo