благотворителен базар
благотворителен базар / netinfo
 
Благотворителен базар, в подкрепа на лечението на 1- годишната Стефания Светлинова Йовева от Кюстендил се провежда днес на пл. “Велбъжд” в Кюстендил. Стефи е малко момиченце от Кюстендил, на което е поставена диагноза -конгенитална глаукома. Родителите й се нуждаят от финансова подкрепа, за да продължат лечението на детето си.

благотворителен базар
netinfo

благотворителен базар
netinfo

 
Стефи е на 1 година и 3 месеца, на 8 месечна възраст и поставят страшната диагноза. Очното налягане на детето е било 40mmHg, при допустимо 10-21mmHg. Оперират дясното й око през юни месец, а през юли- лявото. Всеки преглед на очите и мерене на очно налягане се прилага с анестезия . До тук са 7.

благотворителен базар
netinfo

Септември месец изследванията показват,че Очното налягане отново се покачва и на двете очи, което означава, че заболяването не е спряно, въпреки медикаментите. Високото очно налягане уврежда очния нерв и води до слепота.

Семейството на Стефи се е обърнало към чуждестранни клиники и очаква точната оферта за лечението. В България, такова не се предлага.
Всеки, който има желание ,може да помогне за лечението й като купи дрехи,обувки, бебешки аксесоари, играчки.
„Всеки, който желае да помогне е добре дошъл.Кюстендилци стават все по- отзивчиви и отворени да помагат, независимо дали се отнася за събирането на средства за лечение на дете или за облагородяване на градски градинки”, заяви един от участниците в благотворителният базар Елица Димитрова.
 

благотворителен базар
netinfo

„Днес бебе Стефи е едно усмихнато слънчице. Тази усмивка, ще е на детското личице само, ако успеем да я спасим СЕГА! Защото реален шанс съществува, но липсата на средства могат да я превърнат в поредната жертва на Системата!
Няма малко и голямо дарение! Всеки дарен лев от сърце, с добра мисъл е надежда и вяра за едно бебе ,и неговите родители. До тук е събрана сумата от 4000 лв от необходимите по първа оферта от 24 000лв. Благодарности за хората, които отвориха сърцата си и дадоха старт към светлината на бебе Стефи”, споделят информацията групи в социалните мрежи.

благотворителен базар
netinfo


BG88STSA93000025662863
BIC:STSABGSF
Стефания Светлинова Йовева
PayPal: iovevkamacho@gmail.com