БФС- Кюстендил
БФС- Кюстендил / netinfo
Съвещание с отборите от 4- та лига, в група “Осогово” проведе председателят на Областния съвет на БФС- Кюстендил Евгени Йорданов. Пролетният полусезон ще започне на 26 февруари и по програма трябва да завърши на 21 май.
“Предвиждаме и футболна среща за определяне на областен първенец, между класиралите се на първо място отбори в групите “Осогово” и “Рила”. Очакваме да научим и дали отборите на ФК “Кюстендил” и “Миньор”- Бобов дол, които имат детско- юношески школи ще подадат заявки за участие в бараж за влизане в Трета Югозападна лига”, коментира Евгени Йорданов. Той изрази надежда, че през пролетния полусезон ще продължи тенденцията на взаимно уважение между футболистите и ръководствата на отборите, както и към футболните съдии и делегати.
Анализ за есенния полусезон направи началникът на “Първенства и турнири” към БФС- Кюстендил и съдийски инструктор за областта Огнян Пешев. Той отчете, че средно на мач са показвани под 2 картона. За група “Осогово” са показани 137 жълти и 9 червени картона, което прави 1,87 средно на мач, сравнително добър резултат спрямо минали периоди. Отбелязаните голове през есенния полусезон са 287, което прави средно по 3,67 на мач. Зрителите по терените са били 6 284 зрители, показват съдийските протоколи, което прави по 80 средно на мач.

БФС- Кюстендил
netinfo


Някои от представителите на отбори изразиха притеснение от датата на първия кръг- 26 февруари, заради натрупания сняг по футболните терени. Терените трябва да се почистят и очертаят по правилата на играта. При лошо време и невъзможност за провеждане на футболни срещи, кръгът може да бъде отложен.
 
Дарик- Кюстендил