Антония Станкова с бронзов медал от Истанбул Оупън
Антония Станкова с бронзов медал от Истанбул Оупън / Влади Владимиров, архив

Антония Станкова спечели бронзов медал за България от един от най- силните международни турнири по карате "Истанбул оупън" в Турция. Състезателката на карате клуб "Дарис"- Кюстендил игра 4 срещи, като загуби само една, на полуфинала в категория + 59 кг, при девойките 16- 17 години.

Българският национален отбор- старша възраст и младежи спечели 3 бронзови отличия, като едно от тях бе това на Антония, каза нейният клубен треньор Борислав Иванов.

За съжаление тежка контузия получи Даниел Бумбарски. Кюстендилецът скъса коленни връзки на една от тренировките по време на лагер сбора на националния отбор преди състезанието. "Даниел бе в отлична форма и  е жалко , че ще пропусне и Световното първенство в Малайзия, от 20- 23 октомври", коментира Борислав Иванов. За Малайзия продължават подготовка Антония Станкова и Марко Станоевич. Двамата, заедно с Николай Христов ще участват на Купа България, на 1- 2 октомври в Добрич.

Очаква се в Кюстендил да пристигнат отново на лагер каратеки от Русе, които ще тренират под ръководството на кюстендилския треньор.