Ан. Бачовски: Велбъжд и Бузлуджа се обезкървяват взаимно. Печели ли футбола в Кюстендил?
Ан. Бачовски: Велбъжд и Бузлуджа се обезкървяват взаимно. Печели ли футбола в Кюстендил? / netinfo
Ан. Бачовски: "Велбъжд" и "Бузлуджа" се обезкървяват взаимно. Печели ли футбола в Кюстендил?
24070
Ан. Бачовски: "Велбъжд" и "Бузлуджа" се обезкървяват взаимно. Печели ли футбола в Кюстендил?
  • Ан. Бачовски: "Велбъжд" и "Бузлуджа" се обезкървяват взаимно. Печели ли футбола в Кюстендил?

 

“Обезкървяваме се взаимно”,  такъв извод направи пред Дарик директорът на детско- юношеската школа на ФК “Велбъжд” Анатоли Бачовски, коментирайки ФК “Бузлуджа”. “Водещото при тях е популизма и хората са некомпетентни. Не можем талантливите деца да си ги даваме с лека ръка. Ентусиазмът не може да е водещ”, каза Бачовски. Така той коментира политиката на “Бузлузжа” да прави контроли с водещите софийски отбори и да праща най- добрите си футболисти в тях.

“Ние трябва да запазим талантите си. Не е момента в малките възрасти да ги даваме на големите клубове. И аз имам възможност да го правя, но това не е правилната политика на един клуб. Как иначе един треньор ще разбере дали става. Поставя се под съмнение моя авторитет и на подготвените ми колеги”, заяви за Дарик треньорът Анатоли Бачовски. Той посъветва родителите на деца- футболисти да направят правилната преценка, дали да пращат децата си в столицата с все още неукрепена психика.

Според Бачовски, в Кюстендил няма таланти за 2 футболни клуба. При условие, че в града се раждат на година по 500 деца, от които половината са момчета. “Нишата на “Бузлуджа” е в подготвителните групи”, заключи Бачовски.