В рамките на два дни в област Кюстендил са регистрирани 65 нови положителни проби на COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб.

56 нови случаи на коронавирус в Кюстендилско

Новозаразените лица по общини са: Кюстендил - 28, Дупница - 24, Сапарева баня - 7, Кочериново - 3, Бобов дол - 2 и Невестино - 1.

В COVID отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са хоспитализирани 19 души. На интензивно лечение са четирима от тях, други двама пациенти също са в по-тежко състояние.

В рамките на днешния ден предстои изписване на излекуваните пациенти. В COVID отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 27 лица. От тях двама пациенти са интубирани, трима други също са в тежко състояние и на интензивно лечение.

Увеличава се броят на пациентите с COVID-19 в болниците в Кюстендилско

Има 15 души на кислород и в средно тежко състояние. В COVID отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски - 2003“, град Дупница са настанени за лечение 18 пациенти. Десет души са на кислород, като трима от тях са в по-тежко състояние.

Двама души са починали: 60-годишен мъж от община Сапарева баня и 84-годишен мъж от община Кочериново. Те са имали придружаващи заболявания.
Агенция "Фокус"