Д- р Велка Войнова
Д- р Велка Войнова / netinfo
Няма сериозни нарушения в предприятията за производство и обектите за търговия с хранителни продукти в област Кюстендил. Съставени са 4 наказателни постановления от началото на годината. Управител на обект е допуснал работник без здравна книжка, друг акт е за лошо хигиенно състояние в обекта. Има и наказателно постановление за храни с изтекъл срок на трайност, разпръснати на малки разфасовки в магазин, около 10 кг.
“Допускам, че този оператор просто не си е прегледал  и изчистил обекта, но това е нарушение и глобата е 1000 лв. Да, не е пропорционална на стойността на храните, но такъв е закона. Нека операторите си почистят обектите преди нас, започнем ли ние да чистим, те си плащат за това”, коментира пред Дарик началникът на отдел “Контрол на храните” д- р Велка Войнова.

Направена е ротация на инспекторите и от месец март са сменени районите, за които отговарят. Става дума за по 3 екипа в офис Кюстендил и офис Дупница.
“Колегите вече са по новите обекти, това е с цел по- добър контрол върху производството и търговията с храни. Само в кланицата в Кочериново ротация не е направена, защото кланичен лекар се създава трудно. Той е с достатъчен опит и е важна епизоотична единица”, заяви д- р Войнова.
Инспекторите ще правят засилени проверки до 8 май, във връзка с предстоящите празници- Великден и Гергьовден.

Сигнали могат да се подават на Телефона на потребителя- 0700 122 99, през сайта на БАБХ, писмено или по телефона в ОДБХ- Кюстендил.
“Не сме оставили сигнал, който да не е проверен и да не сме върнали отговор. За съжаление се дават адреси, които не са истински и писмата ни се връщат. Нека се подават реални сигнали, да не се хабят сили и енергия на инспекторите, за несъществуващи обекти или за решаване на лични взаимоотношения”, призова д-р Войнова. Тя не съветва потребителите да не си купуват яйца или мляко от улиците и тротоарите, но ОДБХ- Кюстендил няма да създава напрежение по кооперативните пазари.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook https://www.facebook.com/www.dariknews.bg/. Там очакваме и вашите коментари.
 
Дарик- Кюстендил