Злато в сутиени хванаха на Капитан Андреево
Злато в сутиени хванаха на Капитан Андреево / Освен злато, отново в румънско бельо, митничарите на пункта спипаха и сребро с висока проба в двойно дъно на чанта. Снимка: Агенция Митници

Три удара срещу контрабандата на благородни метали отчетоха за два часа митническите служители на Капитан Андреево, съобщават от Агенция Митници. И в трите случая румънски граждани неуспешно са опитали да пренесат нелегално златни и сребърни бижута от Турция за родината си. В първия случай митническите служители са открили стотици сребърни накити от висока проба, скрита в двойно дъно на чанта. Бижутата са с общо тегло над 1 кг сребро, на стойност по извършената оценка 5 314 лв.
Два часа по-късно, на две дами, пристигнали с луксозен автомобил на пункта, е извършен личен преглед. При него в сутиена на едната са открити 3 колиета с общо тегло 115 г 18-каратово злато, а в сутиена на другата са намерени 6 колиета с общо тегло 226 г също 18-каратово злато. Вещо лице е оценило откритите в бельото на двете дами бижута на 25 615 лв.
Накитите са задържани, съставени са актове за нарушение на Валутния закон.