Затварят до края на юни част от бул. Благоев в Димитровград
Затварят до края на юни част от бул. Благоев в Димитровград / DarikNews, Архив

След 9 ч. днес до 20 юни затворен за движение ще бъде възловият 240-метров участък от кръговото кръстовище на бул. „Благоев” с бул. „Раковски” в Димитровград до кръстовището с ул. “Васил Петлешков”. Кръговото няма да бъде затворено, а алтернативните маршрути са:

  • от бул. „Раковски” (от посока запад) към бул. „Благоев” (в посока изток) се пренасочват на ул. „Иван Вазов” и ул. „Груди Кирков”;
  • от бул. „Благоев” (от посока запад) към бул. „Благоев” (в посока изток) и бул. „Раковски” (кръгово кръстовище) се пренасочват на кръстовище с ул. „Васил Петлешков” по обходен маршрут: ул. „Васил Петлешков” – ул. „Хан Аспарух” – ул. „Струга”.

При тази ситуация изключително натоварен ще бъде трафикът по бул. „Раковски” и за да се улесни движението по него бяха монтирани временни светофари пред църквата „Св. Димитър”, на кръстовището с ул. „Вазов”, които от днес ще работят. Има готовност ако това е с добър ефект, временен светофар да бъде сложен и на кръстовището с ул. „Груди Кирков”. За да не натоварва допълнително движението там, автомобилният поток за димитровградския пазар в петък, събота и неделя е насочен с указателни табели по околовръстния път към кв. Изток по отсечката към кв. Марийно и бул. "Ст. Стамболов".

Затварянето на бул. „Благоев” във връзка с полагането на новия водопровод и канализация по т. нар. Воден проект на общината бе планирано за понеделник, но падналият сняг го отложи.