/ Thinkstock/Getty Images
Двамата братя, които извършиха грабеж над старец в хасковското село Узунджово преди ден, са задържани за 72 часа от Районна прокуратура-Хасково. Престъплението бе разкрита за броени часове криминалистите.

Пребиха и ограбиха 82-годишен мъж в хасковско село

Разследването започна след подаден сигнал от потърпевшия, който съобщи, че в караваната, където живее бил бит и ограбен от двама нападатели. Мъжете, единият от които с маска на лицето го ударили в лицето, завързали със сезал, задигнали му 1000 лева, мобилен телефон, ръчен часовник и други вещи.

Старецът е успял да се развърже и сигнализирал чрез пазача на намиращата се в близост до землището на селото помпена станция. В хода на разследването, с мярка на задържане до 72 часа са мъжете на възраст 21 и 25 г.

Повдигнати са им обвинения и с постановление на Районна прокуратура Хасково са приведени в ареста. Братята са осъждани условно за кражби и шофиране в нетрезво състояние.

От полицията информираха, че като съпричастен към случая е задържан до 24 часа и 20-годишен младеж, чийто действия по отношение на грабежа са в процес на изясняване и документиране.