Във Визии от онези 45 години се включи музеят на Димитровград
Във Визии от онези 45 години се включи музеят на Димитровград / Исторически музей-Димитровград

В културно-образователно мероприятие във Велико Търново под надслов „Визии от „онези” 45 години” участва димитровградският исторически музей. По повод 25-та годишнина от демократичните промени в България Ректоратът на ВТУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, клуб за студенти и докторанти „Старопрестолни етнолози” и Център за етнология и културна антропология организираха събитието с идеята да се погледне през различни ъгли към времето на социализма в България.

Във "Визии от "онези" 45 години" се включи музеят на Димитровград
netinfo

Историческият музей се представи с фото изложбата „Димитровград-минало с бъдеще”, която показва знакови архитектурни обекти от Димитровград. Част от тях са включени в транснационалния културен маршрут по европейския проект АТРИУМ- Архитектура на тоталитарните режими от 20 век в градското управление. Снимките са дело на фотографа Васил Равенски.

Програмата включваше още ревю на облекло и аксесоари, изложба на предмети от бита, типични храни и напитки от този период и мултимедийна презентация.

Във "Визии от "онези" 45 години" се включи музеят на Димитровград
netinfo

 

Инициативата бе осъществена с подкрепата на Студентския съвет към университета и в партньорство с Ателие "История и памет", Център за изследване на комунизма – ВТУ, РИМ- Велико Търново, ИМ-Димитровград, РИМ-Варна и частни колекционери, предоставили свои експонати, разказа уредникът от димитровградския музей Недялка Тодорова.