полиция протест
полиция протест / Dariknews.bg

Нива с канабис откриха хасковски криминалисти край маджаровското село Тополово, научи Дарик. Разследващите са заловили мъж в момент, в който  той поливал стръковете с дрога. До нивата, в която е била засята дрогата се стига с лодка, твърдят запознати.

Рекордно количество канабис от близо тон разкриха в крумовградското село Качулка

Акцията е започнала в 5:00 часа сутринта в петък и е продължила цял ден. Обиски заради операцията са извършени и в хасковското село Гарваново.  

От полицията съобщиха, че са иззети са 29 броя растения от рода на конопа. Служители на Гранично полицейско управление – Крумовград, са забелязали три лица, едно от които е 36 годишен мъж от Гарваново. Същият е обгрижвал растенията. Останалите две лица са успели да избягат. От проведените издирвателни действия, самоличността на едно от лицата е установена. Това е 31 годишен мъж от с.Ръженово, общ.Маджарово.
Другият беглец все още се издирва. Извършен е оглед на местопроизшествието от разследващи полицаи при РУ-Харманли. Образувано е досъдебно производство. Установените лица са задържани до 24 ч. 

700 грама канабис са иззети, след извършена проверка на криминално проявен от с. Тянево, общ. Симеоновград. На 17.09.2017 г. служители на участък Симеоновград и РУ Харманли, в местността "Свирковската чешма", намираща се по пътя гр.Симеоновград - с.Свирково, са извършили проверка на криминално проявен 31 годишен мъж от с. Тянево, общ. Симеоновград, при която в зелена полиетиленова торба, носена от лицето, са намерени 5 броя прозрачни найлонови плика, пълни със суха зелена листна маса. При направен полеви наркотест, реагирала положително на канабис, с общо тегло около 700 грама. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Харманли. Лицето е задържано до 24 часа.