Ученици на съд заради откраднат дневник
Ученици на съд заради откраднат дневник / netinfo

Изправиха ученици от Езиковата гимназия в Хасково пред съда заради откраднат дневник... Това обаче бе симулиран процес в Деня на отворените врати в Хасковската съдебна палата. Магистрати, съдебни заседатели и обвиняеми бяха сменени от възпитаници на школото. Сюжетът на „престъплението" и процеса бе достоен за криминална драма: Училищният дневник мистериозно изчезва, заедно с лаптопа на класния ръководител. По случая са заподозрени двама ученици - момче и момиче, които имат мотив - много неизвинени отсъствия, слаби оценки, лоша дисциплина, и те са привлечени да отговарят за кражба и скриване на документ с цел да извлекат за себе си неимотни облаги, за да се спасят от изключване от училището. Самото училище бе кръстено „Професионална гимназия по технология на ядрената физика", за да няма сърдити.

В крайна сметка 3-членният състав на съда постанови 6-месечна условна присъда с 3 години изпитателен срок за девойката и оправда момчето с мотива, че е било подведено от нея.

Преди това в Окръжния съд се разигра и разпределяне на дела, като в стола на председателя на съда Миглена Тянкова седна десетокласничката от Езиковата Мариела Несторова.