Димитровград, Пазар
Димитровград, Пазар / Дарик радио, Хасково
Търговци
101421
Търговци
Търговци
  • Търговци
  • Търговци
Търговци на прочутия Димитровградски пазар се събраха рано тази сутрин на спонтанен протест, организиран късно снощи в социалната мрежа. Те са недоволни от зачестилите по думите им проверки на данъчни и полиция в последните месеци, които определят, като „рекет“.

Хората казват, че акциите са тенденциозни и целят налагането на финансови санкции, а масовото присъствие на проверяващи плаши и отблъсква клиентите. Не сме против проверките, но ние работим 3 дни седмично по 3 часа и ако половината от това време минава в проверки и без това малките обороти в последната година съвсем намаляват, казаха търговците. Те отправиха обвинение и към ръководството на общинското тържище, че не защитава интересите им.

Димитровград, Пазар
Дарик радио, Хасково


Ръководителят на „Общински пазари“ Ангел Колев посочи, че не е в правомощията му да спре проверките и никой не го уведомява предварително за тях. Нито аз, нито кметът, можем да забраним такива акции, посочи той.

Димитровград, Пазар
Дарик радио, Хасково


Макар и тази сутрин протестът да не бе масов, събралите се да заявят недоволството си бяха категорични, че стартират подписка, протестите ще продължат, а контактна група от тях ще потърси среща с кмета на общината Иво Димов. Искаме да работим спокойно и да не ни карат да се чувстваме, като престъпници, казаха още хората.

Чуйте ги в приложения файл, както и ръководителя на тържището Ангел Колев