/ ОД на МВР-Хасково
„Св.Архангел Михаил“ традиционно се чества празника на Българската полиция
На 8 ноември - „Св.Архангел Михаил“ традиционно се чества празника на Българската полиция.

В тази връзка директорът на ОД на МВР-Хасково, със своя заповед отличи за съществен принос при изпълнение на служебните им задължения двама служители от Полицейско управление-имеоновград.

Архангеловден е - традиции и обичаи (ВИДЕО)

С „Писмена похвала“ са наградени ст.полицаите Андрей Профиров и Емил Гогов
. Ст. комисар Цанков отправи и пожеланията си към състава на Дирекцията:

"Уважаеми колеги,

Днес отбелязваме една годишна традиция - професионалния празник на българската полиция. В този ден православната църква почита пазителя на реда и законността, Свети Архангел Михаил. Нашият празник не е случайно на този ден.

Според канона, Свети Архангел Михаил е пазител на душите, борец със злото. Българската полиция е изпълнителя на тази уникална мисия в днешно време, защото има ново призвание - да защитава държавността, да гарантира сигурността на гражданите, да отстоява законността и правата на гражданите, да противодейства на престъпността във всичките й форми и проявления", се посочва в поздравителния адрес..

"Благодаря на всички Вас, за енергията и усилията, които влагате всеки ден. Благодаря Ви за честта и достойнството, с които посрещате трудностите. Благодаря Ви за смелостта да посрещате опасностите ежедневно и да изпълнявате своя дълг. Достойният труд на достойните български полицаи заслужава уважение.

 Честит празник на Вас и Вашите семейства!", се казва още в поздравителното слово.