/ Дарик радио Хасково/архив/
Трима окръжни съдии не са могли да разберат защо техен колега от Свиленград е осъдил мъж, който е обвинен от прокуратурата за изнасилване на 16-годишно момиче. През май съдът в Свиленград е постановил 2 години затвор за мъж, който 3 години преди това в землище на Любимец е изнасилил момичето. Освен това, според решението на съда, подсъдимият я е заплашил с думите: „ще те убия”.

Бърз съд за четирима

Според съда в Свиленград, наказанието трябва да се изтърпи при строг режим. Прокуратурата е протестирала присъдата пред Окръжен съд Хасково, защото била несправедлива и обвинението е поискало завишаване. Защитата също обжалва и смята, че обвинението не било доказано. Подсъдимият е поискал да бъде оправдан.

Осъдиха криминалист от Хасково, шофирал с 3.92 промила алкохол

Делото в Хасково е гледано от съдиите Стратимир Димитров, Боряна Бончева и Красимир Димитров. От тяхното съдебно решение става ясно, че първата инстанция не е изготвила мотиви. Тримата окръжни съдии са записали, че: „настоящата инстанция е в невъзможност да провери какво е имал предвид районният съд, признавайки подсъдимия за виновен в извършване на престъплението, за което е бил предаден на съд”.

Затова делото се връща в Районен съд-Свиленград за произнасяне с мотивиран акт. Прокурорът също е настоял за отмяна на присъдата и връщане на делото за ново разглеждане от друг състав на съда.

Делото в Свиленград е било гледано от Елена Тодорова, която загина в катастрофа. Папките с казуса са пристигнали в Хасково след нейната смърт, съобщиха от Районен съд Свиленград.