Втора механизирана бригада стрелби
Втора механизирана бригада стрелби / Областна администрация Хасково
Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в турнир по стрелба с пистолет, организиран от Военно формирование 52 740 в Хасково. Поводът е празникът на Втора механизирана бригада, а домакин на състезанието бе началникът на гарнизон Хасково подп. Николай Александров.
 
Бригадата е наследник на 8-ма Тунджанска пехотна дивизия, създадена през 1903 г. Тази девизия е взела частие във всички Балкански войни и в Първата световна война. Днешната Втора механизирана бригада, част от която е и Хасковското формирование, е наследник и на Втора мотострелкова дивизия, създадена през 1962 г. Бригадата днес е в основата на  Сухопътните войски на Българската армия.
 
По традиция военните поканиха приятели и колеги на учебен полигон Добрич, за да сравнят уменията си по стрелба с пистолет. Днес 6 отбора си оспорваха първенството по точност  с Макаров: РСПБЗН- Хасково, ОДМВР Хасково, Областна администрация Хасково, ВФ 52 740, РС „Изпълнение на наказанията“, Военна полиция. След края на отборното състезание, най-точните стрелци се впуснаха и в индивидуално надстрелване.