Спира водата в 4 квартала в Хасково, за останалите режимът ще настъпи след полунощ
Спира водата в 4 квартала в Хасково, за останалите режимът ще настъпи след полунощ / netinfo

Близо седмица ще продължи очакваният сух режим в Хасково.

Заради залетите от река Марица кладенци на помпена станция Ябълково без водоподаване ще останат кварталите “Куба”, “Бадема”, булевардите “Васил Левски” и “Раковски”, улиците “Бузлуджа”, “Драгоман”, “Булаир”, “Одрин”, “Георги Кирков”, както и част от центъра на града.

Първите квартали, в които до час водата ще спре са “Република”, “Изгрев”, “Изток” и “Тракийски”. Без вода ще останат и община Минерални бани, селата Клокотница и Добрич.

Освен помпена станция Ябълково под вода са и станциите в Малево, Вълче поле, Пъстрогор, Маджарово, Тополово, Бориславци. За отделни населени места в районите на Свиленград и Симеоновград също има опасност от спиране на питейната вода.

Заради поройните валежи в региона има десетски наводнени къщи, най-много – 25 в района на община Димитровград. Улиците на Свиленград са наводнени заради скъсан колектор на река Марица, който връща водата в канализацията на града. Два моста на река Банска са скъсани, преливат язовирите в селата Светлина, Горски извор, Странско и град Меричлери.

Бедственото положение в община Симеоновград остава.