Сценаристът Николай Колев: Димитровград е родното място на филма ХІ-А
Сценаристът Николай Колев: Димитровград е родното място на филма ХІ-А / XIa - The movie
Сценаристът Николай Колев: Димитровград е родното място на филма "ХІ-А"
84242
Сценаристът Николай Колев: Димитровград е родното място на филма "ХІ-А"
  • Сценаристът Николай Колев: Димитровград е родното място на филма "ХІ-А"

Родното място на най-новия български пълнометражен филм „ХІ-А” е Димитровград. Това разказва в студиото на Дарик-Хасково сценаристът му Николай Колев. Той признава, че в сценария „оживяват” моменти както от собствените му ученически години в димитровградското СОУ „Васил Левски”, така и от 2-годишния му учителски стаж в професионалната гимназия „Асен Златаров”.  Престоят ми в кухнята ме научи да готвя- така коментира ролята на преподавателския си стаж за написване на филмовия сценарий.

Сценаристът Николай Колев Димитровград е родното място на филма "ХІА"
netinfo

Николай Колев е на 40 години и е роден в Димитровград. С актрисата Тезджан Ахмедова, позната, като Джани и родом от Силистра, имат 2-годишен син, който носи царското име Иван-Александър. Среща ги киното.

Сценаристът Николай Колев Димитровград е родното място на филма "ХІА"
netinfo

Николай Колев е магистър по български език и история. Със сценарият за „ХІ-А” през 2014 г. печели „Пегас” от хасковската „Южна пролет”. В момента е ПР на ВиК в Димитровград. Разговора с него чуйте в приложения файл.

 

Премиерата на „ХІ-А” бе на 29 януори и вече втора седмица е на второ място в бокс офиса за най-гледаните в България филми.