С 38 майстори продължава Панаирът на занаятите
С 38 майстори продължава Панаирът на занаятите / DarikNews

С базар пред спортната зала в Димитровград от 8 ч. днес продължава вторият ден от Панаира на занаятите. 38 майстори, разположени в 27 шатри, участват във второто му издание тази година. Те ще останат на площада пред спортната зала до 14 ч. днес, а от 17 ч. до 21 ч. ще бъдат на централния площад България. В 19 ч. там ще бъде и втората част от концерта на местния ансамбъл „Звездица” с мото „Българските народни танци и аз”.

С 38 майстори продължава Панаирът на занаятите
netinfo

Базарът продължава и утре от 8 ч. пред спортната зала, като в 14 ч. там ще е и официалното закриване на второто издание от димитровградския Панаир на занаятите. Тогава ще бъдат обявен и избраният с гласуване от посетителите най-атрактивен майстор и занаят, както и най-перспективният млад участник. В първото издание миналата година участваха 21 майстори, а вотът определи за най-атрактивна техниката квилинг, представена от учителката Боряна Петрова.

С 38 майстори продължава Панаирът на занаятите
netinfo

 

Организатори на Панаира на занаятите и тази година са читалище „Звездица”, в партньорство с община Димитровград, историческият музей, дружеството на дърворезбарите „Св. Спиридон” и „Неохим”.