Рожден ден празнува Центърът за обществена подкрепа
Рожден ден празнува Центърът за обществена подкрепа / ЦОП, Архив

 

Втори рожден ден празнува днес Центърът за обществена подкрепа в  Димитровград. От 17.30 ч. в ресторанта на бившия Балкантурист екипът и потребителите на центъра ще представят с презентация дейността си. Предвидени са също празнична програма и изложение на продукти, изработени по време на груповата работа в центъра, информират от екипа му.

Център за обществена подкрепа бе открит през 2011 г. Той бе създаден от община Димитровград по проект на стойност 144 000 лв., с продължителност 14 месеца, след което социалната услуга продължи, като делегирана от държавата дейност.

Центърът се помещава на първия етаж в бившето училище "Климент Охридски", където 4 от класните стаи бяха ремонтирани и пригодени за целта. 7-членен е екипът, който включва логопед, психолог, педагог, социални работници, юрист и акушер-гинеколог. 7 са дейностите, които предлага безплатно за потребителите - семейно консултиране, превенция на насилието, работа с деца в риск, обучение на приемни родители и кандидат-осиновители, организиране на тренинги, курсове и социална работа.