Разкриха кражба на метал за 54 000 лв., един от извършителите се издирва
Разкриха кражба на метал за 54 000 лв., един от извършителите се издирва / netinfo

Кражбата е извършена от склад на “ХИММАШ” в Хасково. Липсата на над 24 тона метал е установена на 7 февруари. Крадците са били трима и са изнасяли от склада в продължение на близо 2 месеца, без никой да забележи.

Те са влизали през покрива на склада и са изнасяли по малки количества цинкови и оловни балванки и холендърни съединения. Откраднатите части са криели в гориста местност. Районът, където се намира пункта, в който са продали откранатия метал е извън хасковска област. За да го пренесат до там крадците са наели микробус от друг хасковлия. Задържани са двама от престъпниците на 34 и 32 години от Хасково. Съучастникът им 28-годишен мъж от Казанлък е обявен за общодържавно издирване, съобщи директорът на ОДП-Хасково комисар Атанас Ненков.

Полицията е установила, че на крадците не е оказано съдействие от страна на служителите или охраната на комбината, която обаче вероятно ще бъде сменена заради престъпно бездействие. Стойността на откраднатия метал е в размер на 54 000 лева. За разкриването на случая ще има наградени служители от РПУ-Хасково, допълни комисар Ненков.