Превозни средства, ползвани за контрабанда и трафик на хора, продава НАП
Превозни средства, ползвани за контрабанда и трафик на хора, продава НАП / netinfo

Леки и товарни автомобили, както и един автобус, пуска на търг този месец отдел „Продажби" в НАП - Пловдив, съобщиха оттам. Превозните средства са конфискувани преди време в полза на държавата от Окръжен и Районен съд - Хасково и от Митническо управление Свиленград заради опити за контрабанда на наркотици и трафик на хора през граничен пункт Капитан Андреево.

Най-скъпи сред возилата са два товарни автомобила, които вървят в комплект съответно с полуремарке и ремарке. Първият от тях е оценен на 31 000 лева, а вторият - на 28 500 лева. Автобусът, който е с година на производство 2004-та, пък излиза на търг с първоначална цена 26 000 лева.

Подробностите по търга и условията за участие в него вече са публикувани и могат да бъдат разгледани в в интернет страницата на приходната администрация в рубриката «Продажби». Кандидат-купувачите могат да подават ценови предложения до 8-ми май включително, а тази седмица се правят огледи на возилата на място в складовете на Гранично полицейско и Митническо управление - Свиленград.