/ Дарик радио, Хасково
Поразеното от волтова дъга на жп надлеза в Димитровград момче без опасност за живота
99563
Поразеното от волтова дъга на жп надлеза в Димитровград момче без опасност за живота
  • Поразеното от волтова дъга на жп надлеза в Димитровград момче без опасност за живота
Без опасност за живота е 13-годишното момче от Димитровград, което вчера падна от жп надлез около Водната кула, ударено от волтова дъга. С близо 22% изгаряния по краката той е настанен в пловдивска клиника. От клиниката съобщават, че състоянието му все още е критично.

На жп надлеза седмокласникът
Мартин е бил с група от още петима свои приятели от различни училища, пред които демонстрирал акробатични умения. Въпреки знаците за високо напрежение той се прехвърлил през загражденията и увиснал на една ръка, като с крака си докоснал проводник.  

Димитровград, жп надлез
Дарик радио, Хасково

Приятелите на Мартин разказват, че той обичал да демонстрира подобни умения на рискови места, като неотдавна висял на една ръка от покрива на недостроената поликлиника на бул. „Благоев“ в града, а преди това се катерил заедно с друг свой приятел върху покрива на бившия Минен техникум.  

Въпреки предупрежденията на част от групата, вчера Мартин се прехвърлил през бетонния парапет. Същото направило и момиче от компанията. Тя обаче не продължила към металната част на загражденията.

Малко преди инцидента едно от момичетата заснело с телефона си как Мартин виси на една ръка от надлеза, висок над 5 метра в тази част. Групата младежи били на пейката там, когато видели искри, а секунди след това- обгорялото момче, паднало долу. Извикайте 112, били първите му думи след като дошъл на себе си. Момиче от компанията позвънило, а друга част от компанията хукнали към полицията да търсят помощ, разказаха днес децата.

Дете волтова дъга Хасково
Дарик радио, Хасково

Седмокласникът Мартин тренирал от около две години борба. В залата бил примерен, разказват съотборниците му. От училище „Васил Левски“, където той учи, са категорични, че не се е отличавал с екстремни проявления, бил е сравнително добър ученик, посещавал редовно часовете и няма налагани наказания.

Утре в училището организират за седмокласниците извънреден час на класа, в който от транспортна полиция ще припомнят рисковете, които крият жп релси, надлези, прелези и гари, съобщи директорът Антон Иванов. Подобни часове са били организирани редовно последните 2 години, тъй като училището е в близост до жп гарата в Димитровград.

С останалите петима от компанията, присъствали на инцидента, днес работят психолози. Децата споделят, че са уплашени от случилото се и са научили своя житейски урок: предупредителните табели не са безсмислени, а подобни игри и демонстрации могат да завършат фатално. 

Момичета от компанията и какво споделиха в училището на Мартин чуйте в приложения файл.