Трети март, Димитровград
Трети март, Димитровград / Дарик радио, Хасково
С традиционното тържество на площад “България” димитровградчани почетоха 141 години от Освобождението. Церемонията започна с вдигане на националния флаг под звуците на химна и военни почести.

Трети март, Димитровград
Дарик радио, Хасково

В словото си кметът на Димитровград Иво Димов подчерта: “Днес, на Трети март, всички ние прекланяме глава пред подвига на героите, защото отново преоткриваме и преосмисляме свободата като ценност. Ценност, изстрадана в петвековно робство, силно желана и мъжествено отстоявана”.

Трети март, Димитровград
Дарик радио, Хасково

В тържеството се включиха областният управител на Хасково Станислав Дечев, заместникът му д-р Стефка Здравкова, депутати, общински съветници, ученици и граждани. В словото си областният управител подчерта: „В Димитровград знаете какво означава съзидание! Вашите родители изградиха града на младостта. А вие след тях  създавате града на мечтите! Убеден съм, че именно за такива градове, като Димитровград, са мечтали нашите възрожденци. За хора като Вас паднаха в жертва и нашите опълченци. За живот в мир и разбирателство с другите европейски народи отдадоха живота си нашите революционери.“

След това с шествие по централния булевард “България” множеството се отправи към паметната плоча на Освободителите, където бяха поднесени венци и цветя.