ПМГ Вазов първи с електронна летописна книга
ПМГ Вазов първи с електронна летописна книга / DarikNews
ПМГ "Вазов" първи с електронна летописна книга
79297
ПМГ "Вазов" първи с електронна летописна книга
  • ПМГ "Вазов" първи с електронна летописна книга

Първата в област Хасково електронна училищна летописна книга представиха днес в ПМГ „Иван Вазов”-Димитровград. Гимназията отбелязва своята 70-годишнина. Електронната книга е дело на преподавателите по информатика и информационни технологии в училището и е копие на оригиналната. Тя е достъпна на сайта на гимназията, като е включен и богат снимков материал. Презентацията й бе част от откриването на тематична изложба с мото „Гимназията през годините”, подредена със съдействието на историческия музей и и библиотеката в Димитровград.

ПМГ "Вазов" първи с електронна летописна книга
netinfo

Включва 7 пана, всяко от които представя в снимки и текст историята на едно десетилетие. Експозицията показва още награди, грамоти и отличия, завоювани от училището и негови възпитаници и преподаватели през годините, важни за историята му документи, всички, издавани до момента годишници и дори ученическа униформа от времето, когато „Иван Вазов” е ЕСПУ.

 

От днес през цялата седмица продължават събитията по повод 70- годишнината, като за утре е предвиден спортен, а в петък от 18 ч. в местния театър е и кулминацията. Сред гостите днес бяха кметът на общината Иво Димов, бивши директори, преподаватели и възпитаници на най-старата гимназия. ЗВукова картина чуйте в приложения файл.