СКБ "Димитровград"
СКБ "Димитровград" / СКБ-Димитровград
Още 3 титли в актива си за 2018 г. добавиха борците на Димитровград от провелото се в Сливен Държавно първенство за кадети. В категория 55 кг вицеевропейският шампион за момчета Рухан Расим не срещна съпротива и завоюва поредната си титла. Стилян Илиев стана шампион в категория 60 кг. В категория 65 кг златото бе Божидар Динев, който заради впечатляващото си представяне бе отличен за „Най-техничен състезател” на първенството. Единственият загубен финал за димитровградчани бе в категория 92 кг, където Георги Иванов остана на второ място с минимална разлика.

СКБ "Димитровград"
СКБ-Димитровград

Първенството бе и първи етап за определяне участниците на предстоящото през април в Украйна Европейско първенство. Предвид резултатите позициите за попадане в състава на димитровградските момчета са много добри, коментират от спортния клуб.

СКБ "Димитровград"
СКБ-Димитровград

В Международния турнир „Р. Дмитриев” в Якутск, Русия, Веселин Петров завоюва пето място.  Това е един от най-силните турнири за юноши в света, включен в календара на Световната федерация по борба. В хода на състезанието Веселин Петров победи представители на Южна Корея и Русия и допусна поражение от молдовец, а в схватката за бронзов медал загуби от руски борец и остана пети, информират от СКБ „Димитровград“.