Огнеборци събират разлят живак на автопазара в Димитровград, вадят куче от канал в Хасково
Огнеборци събират разлят живак на автопазара в Димитровград, вадят куче от канал в Хасково / DarikNews, архив

 

В 12 аварийно-спасителни дейности са се включили огнеборците от региона. В 9:55 ч. са събирали разлят живак от автопазара в Димитровград. В 17:24 ч. са освобождавали жена, заседнала в асансьор на ул. “Васил Левски” в Хасково, а в 18:54 ч. са вадили куче, паднало в канал на бул. “Илинден” в областния град.

Паднали дървета са отстранявали огнеборците на бул. “Съединение” в Хасково и ул. “Жулиен Кюри” в Димитровград. Техническа помощ за оказвали при авария със спукан водопровод на ул. “Черно море” в димитровградския кв. “Вулкан”, за отпушване на задръстена шахта на ул. “Търговска” в Симеоновград, отводняване склад на фирма в мазе на ул. “Капитан Петко” в Ивайловград обезопасяване на паднал кабел на EVN в хасковския кв. “Болярово”. Съдействие на полицията са оказвали при пътно-транспортно произшествие до димитровградското с. Върбица за събиране на веществени доказателства на моста над р. Марица в Свиленград.

3 пожара са нанесли материални щети. 2 дка иглолистна гора са гасили с 1 автомобил на РСПБЗН - Харманли и 3 коли на РСПБЗН - Свиленград в землището на с. Дрипчево. Спасени са 350 дка иглолистна гора. В процес на установяване е причината за втори низов пожар в землището на същото село, при който е изгоряла още 2 дка иглолистна гора и са спасени 150 дка. Небрежност при боравене с открит огън унищожи 15 овощни дръвчета и барака в местността “Къс чешма” в Хасково.

27 са били през уикенда пожарите в сухи треви и отпадъци в региона, които не са нанесли щети, записани в информационния бюлетин на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението".