Обещават съкратени срокове по Димитровград за достъп
Обещават съкратени срокове по Димитровград за достъп / DarikNews

Първа копка за основния ремонт на близо 2,7 км общински път от разклона за селата Добрич и Горски извор до границите на община Димитровград с хасковското с. Клокотница направиха днес кметът Иво Димов и управителят на избраната за изпълнител фирма Кузман Кузманов в присъствието и на председателя на местния парламент Стефан Димитров. Изпълнението да бъде в съкратени срокове пое ангажимент Кузман Кузманов.

Ремонтните дейности са по проект „Димитровград за достъп”, водещ партньор по който е община Димитровград, а от гръцка страна участва община Суфли. 3 208 250 евро е стойността, като от тях за Димитровград са 1 358 890 евро, а за Суфли- 1 849 360 евро. Освен инвестиционните дейности за рехабилитация на пътната отсечка, разработката предвижда две еднодневни срещи между партньорите, еднодневно състезание на тема „Безопасност на движение в Европейския съюз” и организиране на двудневен заключителен форум. До 24 февруари 2014 г. е срокът за реализация на проекта „Димитровград за достъп”.

 

Обещават съкратени срокове по "Димитровград за достъп"
netinfo

Това е един проект, който е изключително важен не само за Каснаково, но и за развитие на региона, който ще позволи разработване на Светилището на нимфите и Афродита като атрактивна туристическа дестинация, коментира днес кметът Иво Димов. За да бъде реновиран целият път той ще търси подкрепа от хасковския си колега Георги Иванов за завършване на останалите 600 метра от отсечката до с. Клокотница.

Предвиждат се 12 000 куб.м земни изкопни работи. За укрепване на пътя ще бъдат използвани 7 000 куб.м трошен камък и 5 000 тона асфалтова смес. В селото предстои подмяна на 8 000 м бордюри и 5 000 кв.м тротоари, съобщи още Иво Димов.