Ники Пандев за фотографията, пътешествията и #спасижоро
Ники Пандев за фотографията, пътешествията и #спасижоро / Николай Пандев
Ники Пандев за фотографията, пътешествията и #спасижоро
87270
Ники Пандев за фотографията, пътешествията и #спасижоро
  • Ники Пандев за фотографията, пътешествията и #спасижоро

Николай Пандев е сред малкото български фотографи, чиито снимки са публикувани по страниците на “National Geographic”. На английското издание той изпраща само един свой кадър - на Северното сияние, заснето от Исландия. Фотографията, с която и до днес се гордее най-много и смята за „иконен кадър”. Публикувана е на 14-та страница в броя, посветен на 125-годишнината на  “National Geographic”. Негови снимки са публикувани и в списание “Natonal Geographic Traveler”. Признава, че Исландия е сред любимите му дестинации за снимки, с които става разпознаваем в бранша. Пътува също в Афганистан, Мароко, Тунис, Египет и прочие екзотични дестинации, но смята, че всъщност е видял една много малка част от света и затова пътешествията му с камера и фотоапарат в ръка продължават. В момента е в Турция. Предстои му пътуване в Италия. След това- ангажименти в Асеновград и София. Въпреки натоварения график той се ангажира да предостави за благотворителен търг най-любимия си и знаков кадър- снимката на Северното сияние от Ислания за каузата #спасижоро.

Ники Пандев за фотографията пътешествията и #спасижоро
netinfo

Ник Пандев, както се представя, работи, като фотограф на свободна практика в Англия 6 години. Там живее в продължение на 15 години, а от началото на тази със семейството си е отново в България. Завръщат се, защото единодушно вземат решение, че Лондон не е мястото, където искат да растат децата им. Заминава там на студентска бригада от Техническия университет и остава. Днес признава, че тези 15 години в житейски, човешки и професионален план са му дали много и са изиграли съществена роля в оформяне на ценностната му система и мироглед. Там се среща и със съпругата си Илиана, която е от Димитровград. Роден е в Стара Загора, а в момента двамата живеят в София.

Ники Пандев за фотографията пътешествията и #спасижоро
netinfo

Най-хубавият ми кадър е този, който ще заснема утре.За мен фотографията е емоция и отношение, коментира още Ники Пандев в „Събеседникът” от студиото на Дарик-Хасково. Чуйте го в приложения файл.

Ники Пандев за фотографията пътешествията и #спасижоро
netinfo