/ Дарик радио, Хасково
Наградиха победителите в "Магията на Коледа" за Димитровград
100057
Наградиха победителите в "Магията на Коледа" за Димитровград
  • Наградиха победителите в "Магията на Коледа" за Димитровград
Победителите в традиционния за община Димитровград конкурс „Магията на Коледа“ за най-празнично украсени детски градини, училища и социални заведения бяха обявени днес и получиха своите награди. 14 училища и градини са се включили в конкурса тази година. Отличията на победителите връчи кметът Иво Димов, който благодаря на всички за участието и създадената празнична атмосфера.

Димитровград, Конкурс "Магията на Коледа"
Дарик радио, Хасково

Конкурс за коледна украса обяви Община Димитровград

В раздела за детски заведения тази година победител е “Пролет”- единствената детска градина в община Димитровград със закрит басейн, който за целите на конкурса са превърнали в ледена пързалка. Второ място при детските градини спечели “Осми март”, а трето - “Лилия”, кв.”Изток”. Поощрителни награди получиха градина “Радост” и детското заведение в село Горски извор.

Димитровград, Конкурс "Магията на Коледа"
Дарик радио, Хасково

При училищата първенец е ОУ “Димитър Матевски” в Меричлери. Второто място бе за ОУ “П. Яворов”, кв. Изток, а третото - за ОУ “П. Славейков”. ОУ “Васил Левски”, ОУ “Алеко Константинов” и ОбУ “Св.Св. Кирил и Методий”- кв. Черноконево получиха поощрителни призове.

В цветовете на трикольора светна димитровградската елха (СНИМКИ)

Грамоти и парични награди в размер на 300 лв. за първо, 200 лв. за второ и 100 лв. за трето място бяха връчени днес в залата на димитровградската администрация.

Димитровград, Награждаване "Магията на Коледа"
Дарик радио, Хасково

За дневните центрове за възрастни и деца с увреждания, както и тези за настаняване от семеен тип, по традиция общината осигури торти. Звукова картина от награждаването чуйте в приложения файл.