Млади актьори от Хасково с първи награди от фестивал
Млади актьори от Хасково с първи награди от фестивал / Младежки център

Театралната школа при Младежки център Хасково участва за 12-ти път международния театрален фестивал „Приказка за теб". Младите актьори от Хасково, представиха пет спектакъла. Това масирано участие не остана незабелязано от жури и публика и наградите не закъсняха.

В първа възрастова група Първа награда за миниатюра спечели „Приказка за феи" на Театър Пинокио. /Авторски спектакъл по няколко приказки/. В раздела за спектакъл втора награда спечели „Хитра Петра" на Светослав Минков, изиграна от Театър Буратино. Наградата за женска роля спечели Калина Вълчева за ролята си на Лошата фея в „Приказка за феи", а индивидуална награда за актьорско майсторство спечели  Гери Димитрова за ролята си на Хитра Петра.

Във втора възрастова група Втора награда за спектакъл спечелиха „Истинската история на Мона Лиза" от Веселин  Стоянов - ММТП, и „Госпожа Министершата" на Бранислав Нушич, а Първа награда - „Ключ за седмото небе" на Иглика Пеева. Наградата за мъжка роля с пълно единодушие на журито спечели Йосиф Хаджиев за ролите си в „Истинската история на Мона Лиза" и в „Ключ за седмото небе".

Индивидуални награди за актьорско майсторство взеха следните  млади актьори: Димана Щерева за ролята си на Министершата в „Госпожа Министершата", Борис Костадинов за ролята на Перо в същата пиеса, Богдан Бухалов за ролята на Рако в същата пиеса, Йозлем Йозджан  за ролята на Мона Лиза в „Истинската история на Мона Лиза" от Веселин  Стоянов.