Курсантът от Академията на МВР за боя на пътя в с. Добрич: Действах при самоотбрана!
Курсантът от Академията на МВР за боя на пътя в с. Добрич: Действах при самоотбрана! / Darik News, архив
Курсантът от Академията на МВР за боя на пътя в с. Добрич: Действах при самоотбрана!
85948
Курсантът от Академията на МВР за боя на пътя в с. Добрич: Действах при самоотбрана!
  • Курсантът от Академията на МВР за боя на пътя в с. Добрич: Действах при самоотбрана!

20-годишният курсант в академията на МВР Петко П., който бе задържан за побой на пътя в с. Добрич над 51-годишният Панчо Панев днес бе пуснат от ареста на димитровградската полиция. Той отрече да е удрял по-възрастния мъж, но отказа да представи версията си за случилото се при разклона за манастира с аязмо. Той ме нападна пръв и действах при самоотбрана, каза младежът, по който не личаха видими следи от удари. Не искам да коментирам, всичко ще се изясни, допълни Петко и побърза да се отдалечи от полицията. Той обаче бе категоричен, че не е виновен и трябва да продължи обучението си в академията.

Инцидентът стана малко преди обяд вчера на главния път в димитровградското село Добрич при разклона за манастира с аязмо. Там с мерцедеса си пострадалият Панчо Панев при ляв завой засякъл идващия насреща фиат на младия мъж. Двата автомобила спрели, без да се ударят. Панев излязъл от колата, за да се извини, но младежът от другата кола се нахвърлил върху него с юмруци, ритници и ругатни, а малко по-късно се включил и спътникът му. Пътувалият с Панчо Панев успял да се обади на тел. 112 за помощ. Пострадалият е настанен в хасковската неврохирургия със счупена скула, кръвонасядания по лицето и комоцио, но без опасност за живота. Той бе категоричен, че ще търси правата си и по съдебен ред.

Курсантът в Академията на МВР, който нападна човек на пътя, вече е отстранен от учебното заведение, съобщи Нова телевизия.