КРИБ учредява регионална структура в Хасково
КРИБ учредява регионална структура в Хасково / Darik News, архив

Регионална структура в Хасково ще учреди днес Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Очаква се в нея да се включат над 30 фирми от региона, които са от различни сектори на икономиката. Представителите им ще изберат днес и председател на структурата. Основната й цел ще е да подпомага местният бизнес в партньорство с местната власт, информират от КРИБ. Учредителното събрание е от 16.30 ч. днес в Хасково.

Очаква се да пристигнат заместник-председателят на Управителния съвет инж. Иван Бойков, както и председателите на регионалните структури на КРИБ в Кърджали, Добрич, Шумен и Пловдив.

В продължение на 3 поредни години КРИБ в Хасково връчва годишни награди "Социално отговорна компания-партньор на община". За 2014 г. отличията получиха 40 компании, номинирани от всички 11 общини на територията на областта, както и още две фирми, които получиха специалните награди на КРИБ. Към инициативата се присъедини и областната администрация, която отличи две фирми, които работят в сферата на социалните услуги и създаването на заетост за хора с увреждания.