Кола натъпкана с прекурсори и анаболи задържаха на границата с Гърция
Кола натъпкана с прекурсори и анаболи задържаха на границата с Гърция / netinfo

Близо 100 000 таблетки, ампули и шишенца с медикаменти откриха митническите служители в тайник на български автомобил. Часове след като митничарите на пункт Капитан Андреево задържаха косовар, натъпкал колата си с лекарства срещу репродуктивни проблеми, 55-годишн български гражданин, пътуващ от Турция за България, решава да не рискува и да влезе в страната по заобиколен път - през Гърция и през ГКПП Капитан Петко войвода.

Митническите служители там обаче по метода анализа на риска селектират колата за щателна проверка. При нея се установява, че под предна дясна седалка има специално изграден тайник, заради който е намален обема на резервоара на автомобила. В тайника митничарите  откриват 75 пакета, обвити с полиетиленово фолио. В пакетите са открити 50 000 таблетки ефедрин, който се използва като перкурсор при производството на синтетична дрога. Митничарите намират и 43 200 таблетки анаболи и 1 910 стъклени ампули с инжекционен разтвор. Срещу шофьора на автомобила е образувано досъдебно производство.

От началото на годината митническите служители са задържали при опити да бъдат контрабандни внесени от Турция над 200 000 таблетки, капсули и ампули с инжекционни разтвори. Преобладават стероиди за трупане на мускулна маса, сексуални стимуланти, хапчета за отслабване и лекарства с упойващо действие. В десет случая са задържани лекарствени средства в големи количества: 5 случая на митнически пункт Малко Търново, 3 на Лесово и 2 на пункт Капитан Андреево.