Кметът на Димитровград
Кметът на Димитровград / Дарик радио, Хасково
Кметът на Димитровград чете приказки на петокласници
95675
Кметът на Димитровград чете приказки на петокласници
  • Кметът на Димитровград чете приказки на петокласници
В кампанията на Министерството на образованието и науката и инициативата Национална седмицата на четенето се включи днес кметът на Димитровград Иво Димов. Заедно с учениците от 5б клас на ОУ "Алеко Константинов".

Той чете български народни приказки в библиотеката там. Кметът избра да прочете приказката „40 братя и една сестра“, след което посъветва децата да не пренебрегват книгите за сметка на забавленията пред компютъра, с телефоните или таблетите.

Кметът на Димитровград чете приказки
Дарик радио, Хасково

Много е важно да четете, защото книгите откриват пред вас нови светове и хоризонти, обърна се той към петокласниците. Преди това те също направиха своеобразен маратон на четенето със „101 български народни приказки“. Кметът ги похвали, че са се справили добре и поощри учителите им да продължават да възпитават у децата любов към книгите.

Кметът на Димитровград чете приказки
Дарик радио, Хасково

Тази година Седмицата на четенето се провежда в дните от 11 до 15 декември, като част от изпълнението на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността и се провежда за трета поредна година.