Кикимора на Николо Коцев с концерт в зала Младост
Кикимора на Николо Коцев с концерт в зала Младост / netinfo
"Кикимора" с Николо Коцев с концерт в зала "Младост"
63375
"Кикимора" с Николо Коцев с концерт в зала "Младост"
  • "Кикимора" с Николо Коцев с концерт в зала "Младост"

Концерт на най-успелия зад граница български рок-музикант Николо Коцев и групата му „Кикимора” ще разтърси от 19.30 ч. днес димитровградската спортна зала „Младост”. Билетите са на цена 10 лева, а за ученици- 5 лв., като ще се продават на място, преди концерта. Той ще е единственият за област Хасково и е част от националното турне на групата, което стартира на 9 април и ще мине през градовете: Пазарджик, Смолян, Първомай, Стара Загора, Варна, Шумен, Русе, Свищов, Велико Търново, като финалът е във Враца, съобщи Венцислав Григоров. Той е съученик и приятел на Николо Коцев от димитровградския му период, като помага и за организацията на концерта в спортна зала „Младост”.

Коцев е свирил с Глен Хюз, Робин Гиб и куп други изтъкнати музиканти. Зад граница създава и собствена група - „Брейзън Абът“, в която вокал е Джо Лин Търнър, а на бас-китарата- Глен Хюз. На международна сцена прави пробив с шведската група "Балтимор". Издава два албума в Япония и Европа. Издава пет студийни албума, в които участват Глен Хюз, Иън Хаугланд, Мик Микаели и др. През 2001 г. написва и издава рок операта "Нострадамус". През 2004 г. се присъединява към групата на Робин Гиб като китарист, а по-късно и като музикален директор. През 2011 година основава „Кикимора”, създадена само от български изпълнители. Групата е в състав: Николо Коцев  - китара, цигулка, вокал, Александър Атанасов - соло вокал, китара, хармоника, Марин Иванов – клавишни, Николай Цветков  - баскитара и Николай Тодоров  - ударни, вокал. Репертоарът им е от авторска музика, като някои от песните все още не са публикувани и премиерното  им представяне е на турнето. Включени са и най-популярните им песни, като "Мръсница", "Омерзен" и "Бай Ганьо", а на две от тях текстът е на Андрей Слабаков.

Николо Коцев е роден в Пазарджик през 1961 г. От 5-годишна възраст свири на цигулка, а от 10 – на китара. На професионалната сцена се качва 4 години по-късно. Основното си образование завършва през 70-те години в Димитровград. Учи в ОУ "Алеко Константинов". Баща му Спас Коцев по това време свири в Забавно духовия оркестър на Димитровград, а майка му е учителка по музика. След 7 клас Николо Коцев заминава за Стара Загора, където завършва музикалното училище.

Още за концерта на „Кикимора” утре вечер в димитровградската зала „Младост” и за творческите проекти на Николо Коцев чуйте от Венцислав Григоров в звуковия файл.