Кампанията Шофирай отговорно и толерантно 2014 стартира в Хасково
Кампанията Шофирай отговорно и толерантно 2014 стартира в Хасково / netinfo

Превантивната кампания "Шофирай отговорно и толерантно" 2014 стартира днес в Хасково. От 12 до 23 май на територията на цялата страна се провеждат 30 полицейски операции по метода на широкообхватен контрол с превантивна цел. Акцията се провежда в рамките на международния проект "Пътна безопасност в регионите от Югоизточна Европа". Партньори в нея са Главна дирекция "Национална полиция", областните дирекции на МВР и Института за изследвания, образование и развитие "Отворена младеж".

Целта на кампанията е да се въздейства върху най-активните участници в пътното движение - младите хора, за отговорно и толерантно поведение на пътя. Вниманието на контролните органи ще бъде насочено към превенция на най-често нарушаваните разпоредби на Закона за движение по пътищата, с цел недопускане на тежки пътни инциденти.


За първи път кампанията ще обхване всичките 28 области на страната.  Доброволци от "Отворена младеж" ще раздават на спрените за проверка водачи антистрес топки и дипляни. Кампанията „Шофирай отговорно и толерантно" не цели да накаже шофьорите, или да им загуби времето, а да ги предпази, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.