/ Дарик радио, Хасково
Според Ели Костова, анкетата на общината за камери в детските градини, е недобре обмислена пиар акция
Ели Костова, ДГ № 16
96180
Ели Костова, ДГ № 16
  • Ели Костова, ДГ № 16
Според информации в социалните мрежи и Хасково ще се включи в Националния протест „Не на насилието в училища и детски градини”. Твърди се, че протестът в Хасково ще се състои на 24 февруари от 16.30 часа на централния площад.
 

Ели Костова, дг № 16
Дарик радио, Хасково


„Това е парадокс. Тръгваме да протестираме и да решаваме проблема с насилие в детските градини чрез създаване на ново поле на напрежение”. Това коментира в студиото на Дарик радио-Хасково тази сутрин Ели Костова директор на ДГ №16 „Славейче”. Според нея тези анкети и протести изместват основния проблем.

Родители излязоха на протест в Бургас (ВИДЕО)

Според Костова, допитването инициирано от общината, което вече върви в някои детски градини в Хасково е недобре обмислена пиар акция. Не съм за наслагване на напрежение между родители и учители, каза още Костова и подчерта, че няма да подкрепи родителския протест заради начина, по който е формулиран и защото така се обезличава труда на много съвестни педагози.

В ефира на Дарик мнението си за камери в детските градини изказа и учителка в детска градина с 30-годишен опит. Тя е твърдо против, обидно и е всеобщото схващане, че родителите оставят децата си на място, където ги малтретират. Според нея решаването на проблема не е в камерите, а в намалянето на броя на децата в група и в промяна на финансирането на детските заведения.