Фирмата строяща върху централния градски водопровод има разрешение
Фирмата строяща върху централния градски водопровод има разрешение / netinfo

Фирмата, която строи върху централния градски водопровод, има разрешение за това. Това показват първоначалните данни от започналата проверка след жалба от ВиК и сигнал от Дарик радио.

Разрешението за строителство е издадено на 11 април тази година, но без да има съгласуван проект с ВиК. Според първоначалните данни разрешението за строеж от тази година, е на базата на разрешението от 2005-та година. Към старото разрешение има приложен документ за сключен предварителен договор с ВиК. Той обаче не може да бъде основание за започването и на нов строеж, а той се води като пристройка към узаконената вече сграда.

Друга важна подробност е, че през 2003-та година в общината е одобрен застроителен план, в който са зададени много застроявания, като едно от тях е именно този случай. В общината обаче никъде няма данни и не е видно, че под този терен минава централния градски водопровод.

Разрешението за строеж от тази година е одобрено след т.нар. оценка на надзора. От представените тогава документи и скици, също не е видно и не е посочено, че през това място минава водопровод.

Строителството върху водопровода сега е спряно. Вероятно терена няма да бъде застроен за да може при евентуална авария да минава техника на ВиК. Ще се строи на по три метра от двата края на тръбата.