Държавата връща на Димитровград спортните имоти?
Държавата връща на Димитровград спортните имоти? / Дарик радио, Хасково, Архив
Държавата връща на Димитровград спортните имоти?
92242
Държавата връща на Димитровград спортните имоти?
  • Държавата връща на Димитровград спортните имоти?

Държавата ще прехвърли безвъзмездно спортните имоти на община Димитровград. Това бе последната, 29-та точка от последното заседание на правителството в оставка. Проектът за решението бе внесен от министъра на МРРБ в оставка Лиляна Павлова. Той бе приет и Димитровград ще получи спортната зала "Младост", стадион "Миньор" с прилежащите терени, хандбалната площадката до Бабин пазар и борцовата зала. Очаква се впоследствие това да се случи и за другия спортен комплекс "Раковски", като причина това да не се случи в момента се оказало, че на терена има частен имот, продаден преди години, обясни за Дарик кметът на община Димитровград Иво Димов.

Над 500 000 лв. годишно отделя и сега община Димитровград за спорт и поддръжката на тези имоти. Не мога да кажа в момента конкретно колко от тази сума е за въпросните имоти, но наистина сумата не е никак малка, коментира Димов. Той благодари в аванс на правителството, като посочи, че проблемът с неуредената собственост на тези спортни имоти в годините е бил пречка общината да кандидатства за финансиране по различни програми за подобряване на състоянието им и базата.

Преди 5 г. деактувах тези имоти, като общинска собственост и поех риск да ме обвинят за това, но ето че днес тази дългогодишна сага има своя благоприятен за Димитровград финал, каза още кметът на Димитровград Иво Димов. Чуйте го в приложения файл.