Димитровградският кмет праща КЗК в съда за интегрирания план
Димитровградският кмет праща КЗК в съда за интегрирания план / DarikNews
Димитровградският кмет праща КДК в съда за интегрирания план
71535
Димитровградският кмет праща КДК в съда за интегрирания план
  • Димитровградският кмет праща КДК в съда за интегрирания план

Комисията за защита на конкуренцията отмени заповедта на димитровградския кмет за спечелил обществената поръчка „Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие”. Близо 500 000 лв. е стойността й.  В мотивите на комисията е записано, че назначената по процедурата комисия за разглеждане и оценка на офертите е незаконосъобразна, защото в състава й е включен външен експерт юрист, чиято квалификация не съответства на предмета на поръчката.

Днес кметът Иво Димов обяви, че няма да се съобрази с това решение и определи този аргумент за смешен, като коментира, че ще обжалва пред Върховния административен съд решението на комисията. Сигналът до нея бил подаден от класираната на трето място фирма, която както и спечелилата, е столична. 16 са били участниците в процедурата. Според кмета на Димитровград Иво Димов истинската причина за стопиране на заповедта му са междуфирмени отношения, от които в случая общината губи най-вече време за изпълнението на поръчката. Забавянето ще ни лиши от възможността веднага след отваряне на новия програмен период да подадем проекти и получим финансиране, тъй като на практика няма да имаме навреме готов интегриран план, коментира той.

За трети път в рамките на година КЗК стопира процедури на община Димитровград. Първо бе отменена тази за избор на фирма за чистотата, а впоследствие и заповедта за удължаване на договора с настоящата до избор на нова фирма. До момента ВАС е потвърдил решението на комисията по отношение на обществената поръчка за избор на фирма за сметосъбиране и община Димитровград вече е обявила нова, посочи днес кметът Иво Димов. Чуйте го в приложения файл.