Делян Добрев, кв. Болярово
Делян Добрев, кв. Болярово / Дарик радио-Хасково
„Преди местните избори ви обещахме, че няма да ви забравим и ето, година и половина по-късно сме при вас с готов проект за канализация на кв.Болярово”. Това каза в началото на срещата с жителите на квартала водачът на листата на ГЕРБ-Хасково Делян Добрев. Той и вторият в листата Станислав Дечев участваха в представянето на проекта на община Хасково за изграждане на канализация за отпадни води на квартала.  Проектът ще бъде финансиран от ПУДООС и ще струва 4 400 000 лв. Канализационната мрежа ще бъде с дължина 10,5 км, сградните отклонения ще са 3,5 км, един километър ще са уличните отоци, разясниха от общината. Изпълнението ще е в два етапа и ще обхване южната част на квартала. „Откакто Добри Беливанов е кмет, за Болярово се направи толкова, колкото тук не се е правило през последните 60 години”, споделиха жителите на квартала пред бъдещите народни представители.

Хасково, кв. Болярово
Дарик радио-Хасково

„През последните две години правителството на Бойко Борисов отпусна от държавния бюджет над 5 милиона лева за община Хасково. Половината от тях бяха за асфалтирането на Болярово”, припомни Делян Добрев. „Сега поемаме ангажимент да изградим и канализацията. ГЕРБ изпълнява обещанията си, за разлика от нашите опоненти. И нещо много важно- ние работим и инвестираме там, където хората имат нужда. А БСП и ДПС правеха инвестиции в села, където не живеят хора, но парите се харчеха ”, заяви Делян Добрев. Хората от Болярово сами дадоха пример със селата, управлявани от ДПС, които преди години са облагородени, за сметка на други, където нищо не е направено.

Хасково, кв. Болярово
Дарик радио-Хасково

В ход е изготвянето на цялостен проект за воден цикъл на Хасково, който включва и вашия квартал. Този проект обаче е много сложен и скъп. Може би ще излезе 100 милиона лева. Тези пари ще дойдат от европейските фондове, защото нашият бюджет няма как да се справи с такава инвестиция. Затова сега е важно ние да продължим да работим по Асоциацията ВиК-Хасково, за да сме готови да  реализираме водния цикъл и да решим веднъж завинаги проблема с водоснабдяването на Хасково и в частност на Болярово, обясни водачът на листата на ГЕРБ Делян Добрев.