Делегация от Любимец гостува в Люлебургаз
Делегация от Любимец гостува в Люлебургаз / Община Любимец

Делегация от Любимец бе на официално тридневно посещение в побратимения Люлебургаз, Турция. Повод за визитата бе заключителната среща по проект за съхранение на културно-историческото наследство на Любимец и Люлебургаз по програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция. Делегацията бе водена от кмета на община Любимец Анастас Анастасов и Евгения Стоянова- секретар на  НЧ „Братолюбие-1884”, като двете институции са съответно партньор и водеща страна по съвместния проект с турската община.

Делегация от Любимец гостува в Люлебургаз
netinfo

Те бяха посрещнати в кабинета на кмета на Люлебургаз Емин Халебак. Специално приготвен български сладък хляб му подари Евгения Стоянова в знак на благодарност и добри партньорски взаимоотношения. В хода на разговорите бе обсъдено изпълнението на проекта и в двете общини, като партньорите отчетоха че благодарение на финансовите средства  в Любимец и Люлебургаз са създадени отлични условия за работа и добре изглеждащи сгради. Двамата кметове си обещаха, че и през новия програмен период ще продължат да работят съвместно за реализиране на различни проекти.

Делегация от Любимец гостува в Люлебургаз
netinfo

 

В рамките на три дни домакините представиха забележителностите на града си: културни и спортни бази, работилници за ръчно изработване на бижута от стъкло, градски парк, пречиствателна станция и др., изградени изцяло със средства на общината. В центъра на събитията бе официалното откриване на изцяло ремонтираната и обновена баня Сокулу Мехмед паша. Общината със собствени средства е направила ремонт на 400-годишната сграда.

Делегация от Любимец гостува в Люлебургаз
netinfo

Финансирането по проекта е помогнало за обзавеждане на зали за работа на общинския съвет в Люлебургаз, които са с ново офис и компютърно оборудване. То осигурява възможност за излъчване на заседанията в ефир.

Делегация от Любимец гостува в Люлебургаз
netinfo