Читалището- храм на българския дух за 17-и път в с. Крепост
Читалището- храм на българския дух за 17-и път в с. Крепост / netinfo
"Читалището- храм на българския дух" за 17-и път в с. Крепост
87091
"Читалището- храм на българския дух" за 17-и път в с. Крепост
  • "Читалището- храм на българския дух" за 17-и път в с. Крепост

17-то издание на националния фолклорен събор „Читалището-храм на българския дух” в село Крепост ще бъде открито в 16 ч. днес на сцената в двора на ОУ „Христо Ботев”. До 20 ч. днес там продължава конкурсната програма, която продължава и утре от 15 до 20 часа. Тази вечер от 20 до 22 ч. в село Крепост е концертът на орк. „Южни ритми” с ръководител народният певец Тодор Кожухаров- част от програмата на националния фолклорен събор.

Утре- 21 май, Денят на Св. Константин и Елена и е празникът на село Крепост. От 20 до 20.30 ч. на сцената ще се представят детският клуб за народни хора „Крепост” и фолклорният клуб „Багреница” на читалището-домакин „Селска пробуда 1927”. В 20.30 ч. утре ще е награждаването на победителите от 17-я национален фолклорен събор „Читалището- храм на българския дух”.

Тази година участниците са много повече, в сравнение с миналата- 26 са само индивидуалните изпълнители, изпратили заявки, а съставите- над 50, коментира за Дарик секретарят на читалището- домакин "Селска пробуда" в с. Крепост Димитрия Русева. Чуйте я в приложения файл.