Български краски представя читалище Нов път-2011 в село Добрич
Български краски представя читалище Нов път-2011 в село Добрич / netinfo

Спектакълът „Български краски" представя от 18 ч. тази вечер в читалищния салон на село Добрич най-новото читалище в община Димитровград „Нов път-2011".  Над 50 са участниците в 5-е части на спектакъла, обединени от темата за българщината, родолюбието и красотата на автентичния фолклор и това е най-мащабната ни проява, с която заявяваме желанието си да бъдем духовен център за деца, младежи и възрастни, коментира председателят Жанета Динева. Тя е и сценарист, постановчик и режисьор на „Български краски".

Спектакълът включва „Час по родолюбие", в който със стихове и песни се изявяват 8 талантливи деца: Дарси Динева, Явора Антонова, Габриела Петрова, Кристиян Павлов, Мая Иванова, Илия Иванов, Християна Стефанова и най-малкият участник- Ваня Данаилова; сценичен вариант на автентична добричка „Седянка" с 20 жени, обединени във фолклорна група към читалището със солисти Славка Стоянова и Марийка Камбурова, а гости са мъжка фолклорна група от читалище „Светлина", с. Долно Белево и танцов клуб „Богоровци" от Езикова гимназия „Д-р Иван Богоров"- Димитровград с художествен ръководител Стефка Иванова. В ролите на домакини са Митунка Запрянова и Антоанета Тонева, на дъщерята - Веселина Колева, а на внука - Иво Камбуров.

"Български краски" представя читалище "Нов път2011" в село Добрич
netinfo

„Приятелки" е третата част от спектакъла „Български краски", която представят Петя Динкова и Радостина Петрова.

С песента „Ладо ле, ладо" ще изненадат публиката Елена Христозова, Иванка Петрова, Иван Крайчев, Антоанета Тонева, Веселина Колева, Недялка Стойчева и Атанаска Канева.

На финала с откъс от „Криворазбрана цивилизация" се представят Антоанета Тонева и Митунка Запрянова.

Свързващата логическа нишка за тези 5 „Български краски" са водещите- Мария Стамова, д-р Чакърова и Калина Недялкова.

Повече от 3 месеца продължи репетиционният процес и се надяваме на премиерата тази вечер публиката да хареса представянето ни, коментира още Жанета Динева.