БСП си харесва съветниците, но е вероятно да не ги кандидатира пак ?
БСП си харесва съветниците, но е вероятно да не ги кандидатира пак ? / netinfo
Споразумението за съвместно управление на общината между БСП и кмета Георги Иванов не е прекратено на провелия се пленум на хасковските социалисти. Тази тема вече не е на дневен ред, защото споразумението е изиграло своята роля и сега БСП е в нова предизборна ситуация, коментира пред Дарик лидерът на хасковската организация Иван Станчев. На следващо заседание предстои да се реши дали БСП ще участва в местния вот със свой партиен кандидат за градоначалник, или ще подкрепи независима кандидатура.

Пленумът е оценил положително всички съветници на левицата в този мандат, включително и Наталия Любенова, чиято работа в подкрепа на кметската администрация е била тема на оспорвана дискусия. Прозвучали са обаче и становища че за да се консулидира партията е добре да се обсъди възможността нито един от настоящите червени местни депутати да не бъде номиниран за нов мандат.

Положителни са и оценките на червените кметове, които управляват 6 села в община Хасково. На този етап решение кои от тях ще бъдат кандидати на БСП и в предстоящия вот също няма.